Historien om hvem Dr. Edward Bach er

Remedierne blev udviklet af den Engelske læge Dr. Edward Bach (1886-1936).

Dr. Edward Bach afsluttede sit lægestudium i 1912, herefter arbejdede han både som læge og forsker, hvor han bl.a. udviklede vacciner fremstillet ud fra bestemte tarmbakterier.

Dr. Bach skrev bogen ”Helbred dig selv” med budskabet om, at sygdom er resultatet af ikke at leve i overensstemmelse med sit åndelige formål. Denne bog er siden 1931 genoptrykt rigtigt mange gange.

Dr. Bach havde en vision om at finde medicin, som var uden bivirkninger. En dag, hvor Dr. Bach gik på en dugvåd mark, slog det ham, at hver dugdråbe, der opvarmes af solen, indeholder de samme lægende egenskaber, som den plante, de findes på. Det første 3 planter, som han fandt, var Klematis (Clematis) og Balsamin (Impatiens), de viste sig at have gode resultater på dem, han behandlede.

Dr. Bach opgav herefter sin lægegerning og fortsatte sin søgen efter flere planter. Dette blev til 38 remedier, som ifølge hans egen mening er ”et komplet system, der ikke senere skal udbygges”.

Historier fra klienter

Jeg blev hurtigt gravid

Jeg fortalte Helle om mit ønske om at blive gravid, og at tabe 5 kg nok heller ikke ville skade. Min krop lod ikke til at synes vægttab var vigtigt, men den trængte til mere vand ... Det vidste jeg jo godt!